Šumavské drbáky
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 40 dkg syrových brambor, 40 dkg vařených brambor, 2 vejce, sůl, majoránka, kmín, hrubá mouka podle potřeby, 8 dkg slaniny, 315 dkg kysaného zelí, 3 dkg vepřového sádla, 1/2 velká cibule
zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupané syrové brambory nastrouháme struhadlem na křen do velkého cedníku a vymačkáme. Přendáme do mísy, přidáme nastrouhané vařené brambory, vejce, sůl a tolik hrubé mouky, aby knedlíky držely pohromadě. Pro výraznější chuť knedlíků kořeníme podle chuti majoránkou a kmínem. Vypracované těsto musí být husté. Knedlíky tvarujeme mokrýma rukama nebo vykrajujeme lžící do vařící osolené vody. Hotové knedlíky smícháme s vařeným kyselým zelím, prolijeme vyškvařenou slaninou a posypeme usmaženou cibulkou.