www.tacos.cz Kuřecí nebo jiná játra z drůbeže se opečou na másle s jemně krájenou slaninou, přidají se dobře očištěné, opláchnuté a rozsekané slučí vnitřnosti (vyjma žaludku), vše se dobře podusí a rozseká nebo umele na jemnou kašovinu. Kašovina se podle potřeby zahustí jemnou bílou strouhankou, ochutí se solí, pepřem, případně muškátovým oříškem a znovu krátce podusí. (Vnitřnosti lze použít jen ze sluky lesní.)
www.tacos.cz Tenké krajíčky bílého chleba se nejprve potřou lehce máslem a potom připravenou kašovinou. Upečená sluka se rozsekne a na míse se obloží připravenými krajíčky chleba s kašovinou. Šťáva, zbylá po pečení, se podává zvlášť. Před podáváním se sluka znovu opálí malým množstvím kvalitního rumu.