ovoce: 150 dkg jahod (čerstvých nebo mražených), 8 dkg moučkového cukru, 1/2 snítka máty peprné,
jogurtová pěna: 20 dkg bílého jogurtu, 215 dkg rostlinné šlehačky, 15 dkg moučkového cukru, 1/2 vanilkový cukr, 1/2 vanilkového lusku, 1/2 citrón na kůru
www.tacos.cz Po vykynutí vyválíme na 2 cm vysoký plát a kulatou formičkou o průměru zhruba 4,5 cm vykrajujeme mini koblížky, chvilku je necháme odpočinout a smažíme v oleji z obou stran, krátce necháme okapat na papírovém ubrousku a ještě teplé obalujeme ve skořicovém cukru.
www.tacos.cz Jahody nakrájíme na kostičky, promícháme s moučkovým cukrem, popřípadě sekanou mátou. Smetanu vyšleháme do tuha společně s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a vanilkou, dobře promícháme s jogurtem a necháme vychladit. Na talíř servírujeme kobližky a kopeček jahod s jogurtovou pěnou.