cpt. Cook
 

Králík s rajčaty

Králík s rajčaty

Králík smažený

Králík v balíčku

Králík v balíčku

Králík v balíčku po provensálsku

Králík v červeném zelí

Králík v houbové omáčce

Králík v rajčatové směsi

Králík z Provence

Králík zadělávaný

Marinády na králičí maso

Marinovaný smažený králík

Meranské králičí stehno

Parmské králičí řízky

Paštika z králíka s pomerančovou omáčkou

Pečený králík na česneku

Pečený králík na koření

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Sella di coniglio porchettata con salsa alle nociole

Králičí závitky s omáčkou z lískových oříšků

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2  zadní díly králíka, 215 dkg kousků králíka s kostí, 4 plátky guanciale, 4 snítky tymiánu, 1/2 snítka rozmarýnu, 3 lístky šalvěje, 1.15 dl suchého bílého vína, 115 dkg míchané zeleniny - šalotka, celer, mrkev, zeleninový vývar, 2 stroužky česneku, 8 dkg lískových ořechů, 20 stonků pažitky, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nasekejte čtvrtinu česneku, většinu šalvěje, polovinu tymiánu a polovinu i rozmarýnu. Vykostěte králíka tak, abyste získali 4 části, přičemž břišní část nechte pohromadě, kosti si nechte stranou. Maso rozložte na prkénko, osolte, opepřete, posypte nasekanými bylinkami, poklaďte plátky slaniny, srolujte a vytvořte závitky. Zahřejte vývar.

www.tacos.cz Kosti a kousky králíka s kostí vložte s trochou oleje do pekáče a 15 minut je opékejte v troubě rozpálené na 220 °C. Přidejte závitky, nakrájenou zeleninu, zbývající bylinky a česnek a pokračujte v pečení, přičemž teplotu snižte na 200 °C, asi 10 minut. Podlijte bílým vínem a po 5 minutách přidejte naběračku vroucího vývaru. Vařte dalších 10 minut a vypněte.

www.tacos.cz Roládu dejte stranou a tekutinu z pečení sceďte přes cedník, rozmixujte ji s lískovými oříšky, dokud nevznikne dobře emulgovaná omáčka. Podle potřeby osolte a opepřete a přidejte pažitku nakrájenou na jemno. Rolády šikmo nakrájejte a podávejte s připravenou omáčkou, případně s míchaným salátem nebo typickou viterbskou bramborovo-paprikovou padellatou.

vloženo 22.09.2022    zobrazeno 488x    verze pro tisk

Spiedini di coniglio
(Králičí špíz)