Reveňový koláč s mandlemi
recept ze stránek www.tacos.cz 1 dávka: 30 dkg hladké mouky, 12 dkg moučkového cukru, 1/2 vanilkový cukr, špetka soli, 13 dkg tuku, 4 žloutky, 1.15 kg reveně, 40 dkg pískového cukru, 4 bílky, 15 dkg moučkového cukru, 10 dkg mandlí nebo vlašských ořechů jemně nakrájených
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z prosáté hladké mouky, cukru, vanilkového cukru, rozsekaného tuku, žloutků a špetky soli vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme v ledničce asi 30 minut odležet. Potom těsto vyválíme na plát a válečkem přeneseme na pomazaný plech. Vložíme do horké trouby a částečně je předpečeme. Asi po 5 minutách plech vyndáme z trouby. Těsto poklademe oloupanou, na kousky nakrájenou revení, posypeme ji pískovým cukrem a vložíme znovu asi na 20 minut do trouby. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zamícháme do něj zbylý cukr a jemně nakrájené mandle, navrstvíme jej na reveňový moučník a necháme v troubě asi 5 minut zrůžovět.