cpt. Cook
 

Moravské svatební koláčky

Moravský jablkový koláč

Moučník s tvarohovou náplní a rybízovým sněhem

Moučník z cukety

Německo   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Německý tvarohový koláč

recept ze stránek www.tacos.cz
1 kus:  20 dkg hladké mouky, 12.15 dkg másla,  špetka soli, 1/2  vejce,

na náplň: 215 dkg měkkého tvarohu (tučného v kostce), 150 dkg měkkého tvarohu (tučného ve vaničce), 10 dkg kysané smetany, 115 dkg cukru krupice, 3  vejce, 1/2  citrón na kůru, 1/2 lžíce vanilkového cukru, 2 cl rumu, 10 dkg propláchnutých rozinek, 1/2 lžíce kukuřičného škrobu,  špetka soli

zkopírováno z http://www.tacos.cz Mouku, máslo, cukr, sůl a vejce rychle zpracujte ručně nebo v robotu. Z těsta vyválejte plát a vyložte jím formu o průměru 23 cm tak, aby okraj byl asi 4 cm vysoký. Dejte odležet do chladu.

www.tacos.cz Troubu předehřejte na 175 °C. Oba tvarohy smíchejte se zakysanou smetanou, cukrem, žloutky, citronovou kůrou, vanilkovým cukrem a rumem. Rozinky obalte ve škrobu a přidejte do ochuceného tvarohu. Bílky ušlehejte se solí na pevný sníh. Nejdříve zamíchejte do tvarohu 4 lžíce sněhu, potom zbytek. Tvarohovou náplň vlijte do korpusu (asi tak centimetr pod okraje, naběhne) a povrch uhlaďte. Pečte přibližně hodinu, až náplň zpevní a těsto zezlátne.

vloženo 12.05.2014    zobrazeno 2970x    verze pro tisk

Olejová bábovka

Ořechová nádivka do moučníků

Ořechový a makový závin

Ořechový koláč

Ostružinový koláč

Ovocné koláčky

Ovocný koláč

Ovocný koláč od Ivy

Piškotová bábovka (malá forma)

Piškotová roláda podle vlastní volby

Piškotová roláda s jahodami

Plundrové koláče s tvarohem a švestkami

Reveňový koláč s mandlemi

Roláda s citrónovým krémem

Rozpeky se švestkami