www.tacos.cz Potřete plech máslem, položte na něj pergamenový papír a papír rovněž potřete máslem. Vejce ušlehejte s vodou, cukrem a solí tak, aby pěnová hmota byla světlá a jemná. Mouku, škrobovou moučku a prášek do pečiva smíchejte, prosejte sítem do zpěněné hmoty a opatrně vmíchejte. Těsto vlijte na připravený plech a stěrkou rozetřete. Pečte ve středu předehřáté trouby na 230 °C. Těsto je upečené, je-li při dotyku pružné. Pečete-li je příliš dlouho, rozlomí se pak při rolování.
www.tacos.cz Na pracovní desku položte utěrku, která je navlhčená nebo posypaná cukrem a vyklopte na ni upečený piškot. Ihned jej potřete želé nebo marmeládou a srolujte. Piškot, který chcete naplnit šlehačkou nebo máslovým krémem, nechte vychladnout přikrytý vlhkou utěrkou, aby se při rolování nezlomil. Piškotovou roládu po naplnění pocukrujte, ozdobte šlehačkou nebo máslovým krémem a čerstvým ovocem, čokoládovými šupinkami nebo něčím podobným.