cpt. Cook
 

Moravské svatební koláčky

Moravský jablkový koláč

Moučník s tvarohovou náplní a rybízovým sněhem

Moučník z cukety

Německý tvarohový koláč

Olejová bábovka

Ořechová nádivka do moučníků

Ořechový a makový závin

Ořechový koláč

Ostružinový koláč

Ovocné koláčky

Ovocný koláč

Ovocný koláč od Ivy

Piškotová bábovka (malá forma)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Piškotová roláda podle vlastní volby

recept ze stránek www.tacos.cz
1 dávka:  máslo na plech, 4  vejce, 4 lžíce horké vody, 10 dkg pískového cukru,  špetka soli, 6 dkg polohrubé mouky, 4 dkg škrobové moučky, 1/2 lžička kypřícího prášku do pečiva
zkopírováno z http://www.tacos.cz Piškotová roláda je rychle hotová. Je to oblíbený moučník. Můžeme ji ještě horkou potřít marmeládou nebo nechat vychladnout a naplnit smetanou nebo máslovým krémem.

www.tacos.cz Potřete plech máslem, položte na něj pergamenový papír a papír rovněž potřete máslem. Vejce ušlehejte s vodou, cukrem a solí tak, aby pěnová hmota byla světlá a jemná. Mouku, škrobovou moučku a prášek do pečiva smíchejte, prosejte sítem do zpěněné hmoty a opatrně vmíchejte. Těsto vlijte na připravený plech a stěrkou rozetřete. Pečte ve středu předehřáté trouby na 230 °C. Těsto je upečené, je-li při dotyku pružné. Pečete-li je příliš dlouho, rozlomí se pak při rolování.

www.tacos.cz Na pracovní desku položte utěrku, která je navlhčená nebo posypaná cukrem a vyklopte na ni upečený piškot. Ihned jej potřete želé nebo marmeládou a srolujte. Piškot, který chcete naplnit šlehačkou nebo máslovým krémem, nechte vychladnout přikrytý vlhkou utěrkou, aby se při rolování nezlomil. Piškotovou roládu po naplnění pocukrujte, ozdobte šlehačkou nebo máslovým krémem a čerstvým ovocem, čokoládovými šupinkami nebo něčím podobným.

vloženo 08.07.2017    zobrazeno 1015x    verze pro tisk

Piškotová roláda s jahodami

Plundrové koláče s tvarohem a švestkami

Reveňový koláč s mandlemi

Roláda s citrónovým krémem

Rozpeky se švestkami