cpt. Cook
 

Pečená jablka s piškoty

Pečená jablka s rozinkami

Pečená jablka s tvarohem

Pečená jablka s vinným krémem

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pečená jablka v troubě

Pommes au four

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  4  jablka (renety, golden), 10 dkg malin čerstvých nebo mražených, 4 lžičky calvadosu, 8 lžic krystalového cukru - cassonada
zkopírováno z http://www.tacos.cz Zapněte troubu na 170°. Umyjte jablka, osušte, odstraňte jadřinec a uprostřed jablka nařízněte vodorovně slupku. Dejte každé jablko na čtverec, který jste vystřihli z alobalu. Naplňte vnitřek jablek kasonádou a pokapte kalvadosem. Zvedněte rohy alobalu a jablka dobře zabalte, aby vám nevytekla šťáva. Dejte na plech a pečte 3/4 hodiny. Vyndejte jablka z trouby, odstraňte alobal, dejte jablka na talířky a dutinu naplňte malinami. Podávejte teplé, šlehačku servírujte na misce zvlášť.

www.tacos.cz Kasonáda podle Ottova slovníku: cassonnade [kasonád], nazýval se původně druh zrnitého, čistěného cukru třtinového v Západní Indii vyráběný a zvláště v XVI. stol. do Evropy přivážený, jenž neměl tvaru homole, nýbrž býval rozesílán v bednách. Dosavad jmenuje se tak probělený, syrobu zbavený a na slunci vysušený cukr koloniální, jehožto nejlepší kvality přivážejí se z Brazilie a Záp. Indie poskytujíce vlastní surovinu pro raffinerie.

vloženo 06.09.2007    zobrazeno 6784x    verze pro tisk

Pečené banány s ořechy a šlehačkou

Pečené švestky

Pěna z jablek

Pěna z jablek se šlehačkou

Pěnový zákusek s jahodami

Pohár s avokádem

Pomerančový salát s křenem

Reveň s drobenkou

Reveň v krému

Reveňové kyselo

Reveňový krém s červeným vínem

Reveňový krém s tvarohem

Růžové rebarborové špalíčky

Rybízový salát s banánem

Salát z melounu s kukuřicí