Mandarínské krevety
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 2
15 dkg krevet, 2 bílky lehce ušlehané, 1
/2 lžíce škrobové moučky, 3 lžíce oleje, 10 dkg zeleného hrášku, 1
/2 naťová cibulka nakrájená nadrobno, 1
/2 feferonka nasekaná nadrobno, sůl,
Omáčka: 2.15 dl kuřecího vývaru, 1/2 lžička sherry, 1/2 lžíce škrobové moučky, sůl, špetka bílého pepře
zkopírováno z http://www.tacos.cz Krevety promyjeme studenou vodou a lehce je obalíme v Solamylu a soli. Připravené krevety smícháme s bílky, Solamylem a zbytkem soli a necháme je 30 minut odležet. Na pánvi rozpálíme olej a na něm krevety osmahneme. Hotové krevety odstraníme z pánve a držíme je v teple. Na pánev dáme cibulku, feferonku a hrášek a zprudka je 1 minutu smažíme. Přidáme sherry, sůl, špetku bílého pepře a 2 lžíce vývaru. Pánev přikryjeme pokličkou a dusíme tak dlouho, až hrášek změkne. Mezitím si rozmícháme Solamyl ve zbytku vývaru, směs přilijeme do pánve, přidáme krevety a za stálého míchání dusíme tak dlouho, až omáčka zhoustne.