Kyselačka z hub
recept ze stránek www.tacos.cz 6 porcí: 1/2 l vývaru z masoxu, 1/2 lžíce vepřového sádla, 1/2 lžička másla, špetka kmínu, 1/2 l mléka, 115 dkg čerstvých hub (nebo osminu sušených), 1/2 kg brambor, 1/2 vejce, 1.15 lžíce hladké mouky, ocet, sůl, vegeta
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do vývaru dáme vařit na kostky nakrájené očištěné brambory. Na plátky nakrájené houby podusíme na sádle a vložíme vařit k bramborům, přidáme sůl a kmín. Po chvíli vaření rozmícháme mouku v mléce, vlijeme ji přes sítko do vroucí polévky, zamícháme a zvolna vaříme, až jsou brambory měkké. Před dokončením vaření přidáme do polévky rozšlehané vejce a dochutíme solí, octem, vegetou a podle chuti i trochou cukru.