cpt. Cook
 

Koprová s mlékem

Kopřivová minestra
(Minestra di ortica)

Kopřivová polévka

Kopřivová polévka

Kopřivová polévka
(Zuppa di ortiche)

Krémová celerová polévka

Krémová cibulová polévka
(Soupe à la crème d'oignon)

Krémová kari polévka s nudlemi

Krémová polévka

Krémová polévka z brambor

Krémová polévka z celeru

Krémová polévka z chřestu

Krémová polévka z tykve

Krémová polévka z tykve a masového vývaru

Krémová polévka z tykve a rajčat

Krémová polévka ze šťovíku nebo špenátu

Krémová se sýrem

Krémová z černého kořene

Krémová z tykve a rajčat

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Kroupová zeleninová

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 l vody, 6 dkg krup, 3 dkg tuku, 3 dkg hladké mouky, 1/2 větší hřib, 10 dkg kořenové zeleniny, sůl, mletý pepř, 1/8 l mléka, 1/2  žloutek, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Přebrané a oprané kroupy namočíme přes noc a druhý den je uvaříme doměkka. Z tuku a mouky připravíme zlatovou jíšku, zalijeme ji vývarem z krup, přidáme očištěnou, na plátky pokrájenou houbu, očištěnou, na nudličky nastrouhanou zeleninu, prolisované kroupy a vaříme, až je vše měkké. Polévku osolíme a opepříme. Hotovou polévku zalijeme mlékem, v němž jsme rozkvedlali žloutek, a prohřejeme. Okořeníme petrželkou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1859x    verze pro tisk