zkopírováno z http://www.tacos.cz V kastrolu osmahneme na oleji drobně nakrájenou cibuli, mrkev a celer se slaninou, nakrájenou na nudličky. Pak přidáme brambor a malou dýni (neloupanou), nakrájené na kostičky, a pokrájené fazolky. Potom přilijeme teplý vývar, přidáme krájený česnek, bazalku a petrželku a rajčata, pokrájená na kousky, oloupaná a zbavená semínek. Osolíme, opepříme a necháme povařit na mírném ohni. Polévka musí být hustá, ale dostatečně tekutá. V případě potřeby přidáme teplou vodu.
www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit zvlášť do vydatného množství vřící vody, slabě osolené, a občas ji během vaření zamícháme. Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), necháme ji odkapat a vhodíme do kastrolu se zeleninou. Dobře promícháme a necháme povařit několik minut, aby těstovina dostala tu správnou chuť. Podáváme v polévkové míse (se strouhaným sýrem zvlášť, chceme-li).