Karlovarský knedlík
recept ze stránek www.tacos.cz 15 porcí: 10 rohlíků, 3 vejce, 2.15 dl mléka, 15 dkg másla, sůl, mletý pepř, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Včerejší rohlíky nakrájíme na kostičky, v míse je osolíme, opepříme, pokropíme mlékem, které necháme vsáknout. Velkolistou petrželku nasekáme nadrobno. Žloutky oddělíme od bílků a smícháme je s rozpuštěným máslem, z bílků ušleháme pevný sníh. K rohlíkům přidáme máslo se žloutky, nasekanou petrželku a sníh z bílků a vše smícháme do vláčné hmoty. Na vál položíme mokrou utěrku, dáme na ni knedlíkovou hmotu, pevně sbalíme do šišky a svážeme kuchyňským motouzem. Knedlíky vaříme v osolené vodě asi 25 minut, vybalíme z utěrky, necháme chvíli stát a nakrájíme nožem nebo nití na plátky.