cpt. Cook
 

Domácí červené nudle

Domácí nudle

Domácí zelené nudle

Dušené strouhání

Dušený hrášek se strouháním

Maroko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Jednoduchý kuskus

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg krupice, 30 dkg hrubé mouky, voda, sůl, 1/2 lžíce olivového oleje
zkopírováno z http://www.tacos.cz Středně hrubá krupice se nasype do velké ploché mísy (v originále se jí říká gsaa), zvlhčí troškou studené osolené vody a jemně rozetře dlaní. Jednotlivá zrnka se tak mají od sebe oddělit. Pak se přisype menší množství mouky a kuskus se dále dlaní tře, až se jednotlivá zrnka úplně obalí moukou. Přidá se další porce mouky a tak se pokračuje, až je všechna mouka spotřebována. Kuskus se prosije sítem s příslušně velkými očky. Všechny hrudky, které zůstanou na sítu, se vysypou zpět do mísy, a znovu se jemně roztírají dál, načež se kuskus znovu prosije.

www.tacos.cz Hotový kuskus se promíchá s olivovým olejem a vaří v páře 30 minut. Správně se má kuskus vařit ve speciální nádobě zvané kuskutiéra. Ta se skládá z většího kotlíku, v němž se vaří voda nebo vývar, a z horního dílu, který se nasadí na kotlík, zvaného keskes. To je jakýsi hluboký cedník, do něhož se kuskus nasype. Ten musí tak těsně přiléhat ke kotlíku, aby pára z vývaru neunikala po stranách. Doba varu se měří od okamžiku, kdy se nad keskesem objeví pára.

vloženo 06.08.2007    zobrazeno 2668x    verze pro tisk

Kuskus

Maďarské dušené strouhání
(Tarhonya)

Nudle s hráškovou kaší

Strouhání dušené s bramborami

Tarhoňa
(Tarhonya)

Těstoviny s krupicí a sýrem

Těstoviny zapečené s vejci a sýrem