zkopírováno z http://www.tacos.cz Středně hrubá krupice se nasype do velké ploché mísy (v originále se jí říká gsaa), zvlhčí troškou studené osolené vody a jemně rozetře dlaní. Jednotlivá zrnka se tak mají od sebe oddělit. Pak se přisype menší množství mouky a kuskus se dále dlaní tře, až se jednotlivá zrnka úplně obalí moukou. Přidá se další porce mouky a tak se pokračuje, až je všechna mouka spotřebována. Kuskus se prosije sítem s příslušně velkými očky. Všechny hrudky, které zůstanou na sítu, se vysypou zpět do mísy, a znovu se jemně roztírají dál, načež se kuskus znovu prosije.
www.tacos.cz Hotový kuskus se promíchá s olivovým olejem a vaří v páře 30 minut. Správně se má kuskus vařit ve speciální nádobě zvané kuskutiéra. Ta se skládá z většího kotlíku, v němž se vaří voda nebo vývar, a z horního dílu, který se nasadí na kotlík, zvaného keskes. To je jakýsi hluboký cedník, do něhož se kuskus nasype. Ten musí tak těsně přiléhat ke kotlíku, aby pára z vývaru neunikala po stranách. Doba varu se měří od okamžiku, kdy se nad keskesem objeví pára.