Cibulovo-dýňový kompot
Composta di cipolla a zucca
recept ze stránek www.tacos.cz
2 porce: 30 dkg tykve, 30 dkg červené cibule, 15 dkg octa, 15 dkg bílého vína, 2.15 dkg třtinového cukru, 2.15 dkg cukru krupice, 15 dl vody
zkopírováno z http://www.tacos.cz Dýňovou dužinu nakrájejte na kostky, cibuli nadrobno. Všechny ingredience smíchejte v hrnci, přidejte 3/5 vody a za stálého míchání vařte na mírném ohni asi 20 minut, poté zeleninu během vaření rozmačkejte vidličkou nebo ručně šťouchadlem na brambory. Přidejte zbytek vody a vařte dalších 10 minut. Vypněte a naplňte sterilizované sklenice. Podávejte k sýrům nebo bílému masu či s crostini jako překrm.