cpt. Cook
 
V této sekci jsou zobrazeny nejnovější recepty přidané do databáze.
[001-020]   [021-040]   


Terina z čočky beluga s kořením, hráškem a špenátem

Itálie - Umbria   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Pasta alla Norcina

recept ze stránek www.tacos.cz
2 porce:  215 dkg klobásky salsiccia, 215 dkg krátkých těstovin, 20 dkg ricotty nebo kysané smetany, 1/2  cibule, 1/2 stroužek česneku, 1/2 lžíce vody, 2 lžíce parmazánu nebo pecorina, 1/2  lanýž nebo lanýžový olej, 1/2 sklenky bílého vína, 4 lžíce extra virgin olivového oleje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na středně rozpálenou pánev nalijte olivový olej, přidejte nadrobno nasekanou cibuli a smažte ji asi 2-3 minuty, stále míchejte, až začne měnit barvu. Pro zvýraznění chuti přidejte drcený česnek, promíchejte a přidejte lžíci vody, aby se nepřipálil. Restujte další 2 minuty. Salsicciu podélně nařízněte a zbavte střívka. Na talířku ji vidličkou rozmačkejte, přidejte do pánve a na ní co nejrychleji maso vařečkou nebo vidličkou nadrobte, aby se nespeklo do velkých kusů.

www.tacos.cz Ve velkém hrnci nechte zavřít dostatečně osolenou vodu a podle návodu uvařte krátké těstoviny (rigatoni, penne, mezze maniche). Občas je během vaření promíchejte. Když klobáska na pánvi kompletně zhnědne, zalijte ji bílým vínem, trochu osolte a důkladně opepřete. Z hrnce s těstovinami odeberte do hrníčku vodu na ředění omáčky. V misce rozmačkejte ricottu vidličkou, přimíchejte strouhaný parmazán, po lžičkách vodu z těstovin a míchejte, až dostanete krémovou strukturu. V masové směsi by mezitím mělo zůstat jen málo tekutiny, víno se odpaří. Pokud je třeba, znovu rozdrobte maso na co nejmenší kousky. Pak k němu přidejte krém z ricotty a dobře promíchejte, nastrouhejte do ní trošku černého lanýže, jak se omáčka vaří, lanýžová vůně a chuť se nádherně uvolní.

www.tacos.cz Těstoviny zceďte, přidejte do omáčky, podle potřeby ještě přidávejte vodu z těstovin a míchejte a prohazujte, dokud se vše krásně nespojí.

Recept ze skupiny: Jídla z těsta - těstoviny
vloženo 30.05.2024    zobrazeno 317x    verze pro tisk

Marinovaný hovězí rumpsteak

Špaldové palačinky s rebarborou

Pâté di carote con salsa al gorgonzola e noci
(Mrkvová paštika s omáčkou z gorgonzoly)

Vývar z mrkve a topinamburů s černým čajem
(Brodo di carota e topinambur al tè nero)

Bramborové klínky s parmazánem

Jednoduché fenyklové pečivo

Fenyklová pizza

Křupavé brambory s fenyklem a citronovým dresingem

Zapečený fenykl s parmazánem

Restovaný fenykl s bramborami a piniovými oříšky

Kofty z vepřového a brambor

Lasagne s ragú a hráškem
(Lasagne con ragù e piselli)

Kuřecí nugety

Zapečené těstoviny s tuňákem

Celozrnné bagetky

Aperitivo de polenta, jamón y queso
(Předkrm z polenty, šunky a sýra)

Tapenade de higos y aceitunas
(Tapenáda z fíků a oliv)

Buñuelos de bacalao ahumado
(Krokety z uzené tresky)