Szegedinská rybí polévka [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

Slepičí polévka

Slepičí polévka

Slepičí polévka na způsob Ujházy

Slepičí polévka se šunkovou sedlinou

Sobášnice

Soljanka

Soljanka

Sopa de albóndigas
(Knedlíčková polévka)

Maďarsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Szegedinská rybí polévka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg kapra, 150 dkg štiky (okoun) - filety, 150 dkg sumce, 2 dkg soli, rybí hlavy a páteře, 215 dkg cibule, 2.15 dkg mleté papriky, 8 dkg paprik, 15 dkg rajčat
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ryby vykostit, sumce nakrájet na plátky. Rybí filety o velikosti cca 60 - 80 g rovnoměrně osolit a odložit do chladničky. Rybí hlavy a kostry velmi dobře omýt, vložit do studené vody a dát vařit. Lehce osolit, přidat nadrobno pokrájenou cibuli a vařit, až se hlavy a kosti rozvaří a vznikne vydatný vývar. Odstavit z plotny a přecedit do jiného hrnce. Opět přivést do varu a vsypat sladkou papriku. Podle chuti lze přidat i trochu pálivé papriky. Přidat připravené rybí kousky, vnitřnosti, pokrájené paprikové lusky a rajčata. Při mírné teplotě vařit ještě asi 10 - 12 minut, než ryba změkne. Při vaření polévku nemíchat, ryba i vnitřnosti by se rozpadly na příliš malé kousky. Polévku podávat horkou. V každé porci by měly být stejnoměrně rozděleny všechny druhy ryb i vnitřnosti.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2340x    verze pro tisk

Szechuánská polévka

Šči z kysaného zelí

Šči z kysaného zelí

Ucha

Újháziho slepičí polévka
(Újházi tyúkhúsleves)

Ústřicová polévka

Uzená polévka z Hané

Valašská kyselica

Velouté au magret fumé
(Polévka z uzených kachních prsou)

Vianočná šošovicová polievka z Horehronia

Zeleninová polévka s vejcem