Slepičí polévka [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Slepičí polévka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  slepice, 1/2  karotky, 1/2  petržele, celer, 1/2 malá cibule, sůl, 1/2 lžíce másla, 1.15 lžíce hladké mouky, 2 lžíce rýže, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěnou půlku slepice nebo kuřete uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Pak přidáme zeleninu, cibuli a dovaříme. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme procezeným vývarem a vymícháme do hladka. Povaříme asi 15 minut. Maso vykostíme, umeleme a přidáme je do polévky s rýží uvařenou zvlášť v osolené vodě. Po odstavení z ohně přidáme usekanou petrželku. Podáváme s toasty.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2168x    verze pro tisk

Slepičí polévka

Slepičí polévka na způsob Ujházy

Slepičí polévka se šunkovou sedlinou

Sobášnice

Soljanka

Soljanka

Sopa de albóndigas
(Knedlíčková polévka)

Szegedinská rybí polévka

Szechuánská polévka

Šči z kysaného zelí

Šči z kysaného zelí

Ucha

Újháziho slepičí polévka
(Újházi tyúkhúsleves)

Ústřicová polévka

Uzená polévka z Hané

Valašská kyselica

Velouté au magret fumé
(Polévka z uzených kachních prsou)

Vianočná šošovicová polievka z Horehronia

Zeleninová polévka s vejcem