Slepičí polévka [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

Slepičí polévka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Slepičí polévka

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 kg slepice, 3 l vody, 10 dkg kořenové zeleniny, 3 dkg cibule, 1/4  květáku, 1/2  žampión, sůl, 2 g celého pepře, polévkové koření podle chuti, zelená petrželka,

Domácí nudle:: 115 dkg hrubé mouky, 2  vejce

zkopírováno z http://www.tacos.cz Dobře očištěnou část slepice opereme, dáme do studené vody a pozvolna uvedeme do varu. Když se voda vaří, stáhneme nádobu na okraj sporáku a udržujeme velmi mírný, sotva znatelný var podle stáří slepice hodinu i déle. Přidáme sůl, pepř a přikryjeme nádobu pokličkou. Mezitím si nakrájíme zeleninu, cibuli a žampión na drobné kostičky a nakrájenou směs vložíme do polévky až před dohotovením, tj. asi půl hodiny před dovařením. Vařené maso obereme z kostí, nakrájíme na kostičky a vložíme zpět do polévky zároveň s uvařenými propláchnutými nudlemi. Nudle vaříme zvlášť, aby polévku nezkalily. Polévku dochutíme sekanou zelenou petrželí.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2527x    verze pro tisk

Slepičí polévka na způsob Ujházy

Slepičí polévka se šunkovou sedlinou

Sobášnice

Soljanka

Soljanka

Sopa de albóndigas
(Knedlíčková polévka)

Szegedinská rybí polévka

Szechuánská polévka

Šči z kysaného zelí

Šči z kysaného zelí

Ucha

Újháziho slepičí polévka
(Újházi tyúkhúsleves)

Ústřicová polévka

Uzená polévka z Hané

Valašská kyselica

Velouté au magret fumé
(Polévka z uzených kachních prsou)

Vianočná šošovicová polievka z Horehronia

Zeleninová polévka s vejcem