Ravioli plněné gorgonzolou a mletými ořechy [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

Pasta cacio e pepe
(Těstoviny se sýrem a pepřem)

Pasta se dvěma sýry
(Pasta con caciocavallo e provola)

Pastasciutta con la ricotta
(Těstoviny s ricottou)

Pastítsio
(Nudlový nákyp)

Pastýřské makaróny

Penne alla boscaiola

Penne alla puttanesca

Penne s artyčoky
(Pasta con salsa ai carciofi)

Pennette s ricottou
(Pennette e ricotta)

Perciatelli se sardinkami
(Perciatelli con le sarde)

Piemontská špenátová hnízda

Pikantní špagety po sicilsku

Plněné těstoviny zapečené v boloňské omáčce
(Stuffed pasta bolognese bake)

Pór s těstovinami

Provensálské těstoviny

Puding z makarónů

Pudink „Italia“

Ravioli al brasato
(Ravioli s dušeným hovězím)

Ravioli plněné červenou řepou

Itálie   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Ravioli plněné gorgonzolou a mletými ořechy

recept ze stránek www.tacos.cz
12 kusů:  

těsto: 3  vejce, 8 dkg vody, 215 dkg semoliny, 215 dkg hladké mouky,

náplň: 15 dkg gorgonzoly, 15 lžic mletých vlašských ořechů,  špetka chilli, mletý pepř, sůl, 1/2  vejce na potření,

na podávání: parmazán, máslo, šalvěj, několik  fíků, rukola

zkopírováno z http://www.tacos.cz Z ingrediencí na těsto vypracujeme hladké tuhé těsto. Zakryté je necháme 20 minut odležet. Celková gramáž vody a vajec by na půl kila mouky měla tvořit 200 g. Ovšem jak všichni víme, každá mouka má jiné vlastnosti a proto s vodou pracujeme opatrně, podle potřeby můžeme i trochu přidat.

www.tacos.cz Gorgonzolu nadrobíme a smícháme s ořechy, ochutíme peperoncinem (sušenou pálivou papričkou), mletým pepřem a solí. Z těsta vyválíme dvě tenké placky, zarovnáme je na stejný rozměr. Pokud máme k dispozici strojek na těstoviny, dáme mu přednost před ručním válením, je to o mnoho snazší. Na zarovnaný plát těsta klademe náplň zformovanou do kuliček, okolo nich těsto potřeme rozšlehaným vejcem a zakryjeme druhým plátkem. Utěsníme a formičkou nebo nožem vykrajujeme ravioli. Vaříme je 3-4 minuty v osolené vodě.

www.tacos.cz Vařené ravioli ihned servírujeme na talíř a podáváme posypané strouhaným parmezánem, přeléváme přepuštěným máslem, v němž jsme nechali rozvonět lístky šalvěje, doplníme čerstvými fíky nakrájenými na klínky a lístky rukoly.

vloženo 07.07.2013    zobrazeno 3010x    verze pro tisk