Pasta se dvěma sýry [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

Pasta cacio e pepe
(Těstoviny se sýrem a pepřem)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pasta se dvěma sýry

Pasta con caciocavallo e provola

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  32 dkg těstovin maniche, 1/2 stonek řapíkatého celeru, 1/2  cibule, 15 dkg pancetty, zeleninový vývar, 12 dkg caciocavallo silano, 4 dkg provola, extra virgin olivový olej, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Celer a cibuli očistěte, nakrájejte na kostičky a spolu se slaninou a trochou oleje osmahněte na velké nepřilnavé pánvi. Těstoviny povařte jen chvilku v osolené vroucí vodě a slijte je, přidejte je do soté na pánvi a vařte je dál, přičemž průběžně přidávejte vroucí zeleninový vývar naběračkou, jako na rizoto. Po 10 minutách, když jsou těstoviny hotové, snižte teplotu a přidejte nahrubo nastrouhaný polotvrdý sýr caciocavallo.

www.tacos.cz Těstoviny opatrně míchejte dvěma dřevěnými vařečkami, dokud se sýr nerozpustí do krému (v případě potřeby přidejte lžíci vývaru), nakonec přidejte nastrouhaný sýr provola, opepřete, promíchejte a podávejte.

vloženo 27.07.2025    zobrazeno 85x    verze pro tisk

Pastasciutta con la ricotta
(Těstoviny s ricottou)

Pastítsio
(Nudlový nákyp)

Pastýřské makaróny

Penne alla boscaiola

Penne alla puttanesca

Penne s artyčoky
(Pasta con salsa ai carciofi)

Pennette s ricottou
(Pennette e ricotta)

Perciatelli se sardinkami
(Perciatelli con le sarde)

Piemontská špenátová hnízda

Pikantní špagety po sicilsku

Plněné těstoviny zapečené v boloňské omáčce
(Stuffed pasta bolognese bake)

Pór s těstovinami

Provensálské těstoviny

Puding z makarónů

Pudink „Italia“

Ravioli al brasato
(Ravioli s dušeným hovězím)

Ravioli plněné červenou řepou

Ravioli plněné gorgonzolou a mletými ořechy