Penne alla puttanesca [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

Pasta cacio e pepe
(Těstoviny se sýrem a pepřem)

Pasta se dvěma sýry
(Pasta con caciocavallo e provola)

Pastasciutta con la ricotta
(Těstoviny s ricottou)

Pastítsio
(Nudlový nákyp)

Pastýřské makaróny

Penne alla boscaiola

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Penne alla puttanesca

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg penne, olivový olej extra virgine, 4  ančovičky, 2 lžíce kaparů, 4 lžíce vypeckovaných černých oliv, 4 stroužky česneku, 1/2 hrst zelené petrželky, 1/2 dl bílého vína, 40 dkg cherry rajčat, 4  feferonky, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ve vroucí osolené vodě uvaříme těstoviny penne do podoby “al dente“. Mezitím do pánve s olivovým olejem vhodíme rukou zmáčknutý česnek, ančovičky, které rukou natrháme na kousky, kapary a nakrájené vypeckované černé olivy. Po chvilce ochutíme nakrájenou feferonkou a necháme pár minut restovat, aby se spojily všechny chutě. Odstraníme česnek, přilijeme bílé víno a zatím si nakrájíme rajčátka na půlky. Jakmile z vína vyprchá alkohol (přibližně za 5 minut restování), můžeme přidat rajčata. Nakonec v pánvi smícháme penne se všemi ingrediencemi, podle potřeby podlijeme vodou z těstovin, přidáme nasekanou petrželku, ozdobíme bazalkou a můžeme podávat.
vloženo 13.02.2010    zobrazeno 2971x    verze pro tisk

Penne s artyčoky
(Pasta con salsa ai carciofi)

Pennette s ricottou
(Pennette e ricotta)

Perciatelli se sardinkami
(Perciatelli con le sarde)

Piemontská špenátová hnízda

Pikantní špagety po sicilsku

Plněné těstoviny zapečené v boloňské omáčce
(Stuffed pasta bolognese bake)

Pór s těstovinami

Provensálské těstoviny

Puding z makarónů

Pudink „Italia“

Ravioli al brasato
(Ravioli s dušeným hovězím)

Ravioli plněné červenou řepou

Ravioli plněné gorgonzolou a mletými ořechy