Makaróny gratinované à la Boni [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

Mac and cheese s okrou a klobáskou

Makaróny „Costa Brava“

Makaróny alla Norma
(Maccheroni alla Norma)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Makaróny gratinované à la Boni

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  150 dkg makarónů nebo makaronetek, 150 dkg rajské omáčky s mletým masem, 1/2 l bešamelové omáčky, 15 dkg másla, 10 dkg strouhaného parmazánu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Těstovinu dáme vařit do vydatného množství vřící vody, slabě osolené. Když je těstovina správně uvařena ('al dente'), necháme ji hned okapat (neochlazovat), ochutíme rajskou omáčkou a polovičním množstvím strouhaného sýra.

www.tacos.cz Do pekáče, vymazaného máslem, vložíme půlku makaronetek, trochu je zalijeme bešamelovou omáčkou (nepromíchávat), přidáme zbylé makaronetky a navrch rozestřeme zbylou bešamelovou omáčku. Posypeme strouhaným sýrem a po celém povrchu rozestřeme drobné plátky másla. Vložíme do trouby a vyndáme, když začnou být lehce gratinované. Podáváme v téže míse, strouhaný sýr zvlášť.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2596x    verze pro tisk

Makaróny na whisky

Makaróny po italsku

Makaróny podle ďáblice

Makaróny s drůbeží citrónovou omáčkou

Makarony s drůbeží omáčkou

Makaróny s houbami a se šunkou

Makaróny s langustou

Makaróny s omáčkou dvou barev

Makaróny s rokfórem

Makaróny s tykví na způsob Timballo

Makaróny s vepřovým žebírkem

Makaróny se sépiemi

Makaróny se sépiemi

Makaróny se sýrem, pepřem a čekankou
(Maccheroni cacio, pepe e radicchio)

Makaróny se švestkami

Makaróny zapečené s vejci a sýrem