Hrachové lívanečky s kysaným zelím [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Hrachové lívanečky s kysaným zelím

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg hrachu, 3  vejce, 2 lžíce strouhanky, česnek, majoránka, 1/2  houska (máčená v mléce), drcený kmín, mletý pepř, sůl, 40 dkg kysaného zelí, 15 dkg oleje, 7 dkg cibule, olej na pečení lívanečků
zkopírováno z http://www.tacos.cz Namočíme hrách na 6 hodin a poté uvaříme doměkka. Ocedíme a umeleme najemno. K hrachové směsi přidáme vejce, třený česnek, vymačkanou housku. Přidáme podle potřeby strouhanku, okořeníme a osolíme. Dobře zamícháme a dáváme do lívanečníku vymazaného olejem. Pečeme po obou stranách dozlatova.

www.tacos.cz Zelný salát připravíme tak, že přesekáme kysané zelí (je-li příliš kyselé, propereme ho ve vodě), ochutíme solí, mletým pepřem, zalijeme octem a přidáme nadrobno pokrájenou cibulku.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2303x    verze pro tisk

Hrachové šišky

Chilli con carne s dušenou paprikou

Jídlo z jednoho hrnce

Karbanátky z hrachu a krup

Kočičí svatba

Kočičí tanec (čočka s kroupami)

Kofty z červené čočky s kuskusem

Kořeněné cizrnové ragú s květákem
(Spiced chickpea & cauliflower stew)

Lahůdkové boby

Linsengemüse
(Čočka na kyselo s nudlemi)

Máslové fazole s pečeným květákem

Mauři a křesťané

Mexický ohnivý hrnec

Mléčná fazolová kaše

Moravské fazole se sušenými švestkami

Mungo na černých houbách a cibuli

Noky z fazolové mouky
(Gnocchi con farina di fagioli)

Pálenec (hrách pražený na sádle)

Parmentier se zelenou čočkou a máslovou dýní
(Parmentier aux lentilles vertes et à la courge butternut)