Fazole zapečené s kořenovou zeleninou a jablky [kuchařka cpt. Cooka]
cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Fazole zapečené s kořenovou zeleninou a jablky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  40 dkg fazolí, 3  cibule, 6 stroužků česneku, 1/2  bobkový list, 1/2 kostky bujónu (masox), sůl, mletý pepř, 6 dkg vepřového sádla nebo oleje, 2  mrkve,  trochu celeru, 2  jablka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Přebrané, proprané a namočené fazole vaříme s třetinou uvedeného množství cibule (ponechané vcelku), 1/6 množství česneku a bobkovým listem. Po změknutí přísady odstraníme a přidáme vývar z kostky. Fazole dovaříme a necháme na mírném ohni odpařit, aby zbylo málo vývaru, podle potřeby osolíme a opepříme. Mezitím na tuku zpěníme zbývající, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev, nahrubo nastrouhaný celer, mírně podlijeme horkou vodou a podusíme. Oloupaná jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na větší kousky. Potom uvařené fazole smícháme se zeleninou a jablky a ve vymaštěné zapékací misce nebo kastrolu či pekáči zapékáme při vyšší teplotě ve vyhřáté troubě po dobu asi 30 min.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2436x    verze pro tisk

Fazole zapečené s kyselým mlékem

Fazole zapečené se sýrem a vejci

Fazole zapečené se škvarky

Fazole zapečené se zelím

Fazolová kaše

Fazolové hašé s bylinkami

Fazolové karbanátky

Fazolové karbanátky s cibulí a pórem

Fazolové kotlety

Fazolové lívance s bylinkami a ricottou

Fazolový casserole s dvojí klobáskou a sýrovým křupáním

Gratin z bílých fazolí se slaninou a mimolette

Houbové frikasé z korálové čočky
(Frocassée de lentilles corail et champignons)

Hrách po španělsku

Hrách zapečený se zelím

Hrachová kaše

Hrachová kaše na bešamelu

Hrachové karbanátky

Hrachové karbanátky