cpt. Cook
 

Těstoviny

·  dlouhé (pasta lunga)

·  krátké (pasta corta)

·  plněné (pasta ripiena)

·  zavářkové (pastina)

·  mačkané (strascinati)

Suroviny

Sýry

© 2010 - 2022
případné kopisty upozorňuji předem,
že kopírovat texty tohoto slovníčku
bez autorova svolení nelze.


agn-cas   cas-rav   tor-tur   tur-tur   

tordelli

recept ze stránek www.tacos.cz
tordelli: 1. obrázektordelli: 3. obrázek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Těstoviny zvané v dialektu tordelli jsou též známé jako tortelli lucchesi podle toskánského města Lucca. Vyrábějí se v polokruhovém tvaru a plněné jsou masem, sýrem a ochucené často směsí místních bylinek, hlavně tymiánem zvaným zde peporino. Podávaly se k nim hlavně masová ragú se zeleninou (cibule, mrkev, řapíkatý celer) a bylinkami, podušené na víně, zde na severu většinou bez rajčat, recepty se liší podle rodinných tradic. Tradičně šlo o pokrm připravovaný na masopustní úterý.
vloženo 21.11.2009    zobrazeno 5229x    verze pro tisk

tortelli

tortellini

tortelloni

turtèi cremasco