cpt. Cook
 

Těstoviny

·  dlouhé (pasta lunga)

·  krátké (pasta corta)

·  plněné (pasta ripiena)

·  zavářkové (pastina)

·  mačkané (strascinati)

Suroviny

Sýry

© 2010 - 2013
případné kopisty upozorňuji předem,
že kopírovat texty tohoto slovníčku
bez autorova svolení nelze.


chi-str   

chiancaredde

mischiglio

recept ze stránek www.tacos.cz
mischiglio: 2. obrázek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Těstoviny mischiglio [miski`lijo] jsou typické pro oblast Basilicata na jihu Itálie. Těsto se míchá ze směsi mouk z tvrdé pšenice, ječmene, cizrny a fazolí. S vodou se tyto mouky rozmíchají v tvrdé a hladké těsto, z něchož se po odležení uštipují malé oříšky a z nich na vále dvěma prsty rozválí asi třícentimetrové ploché oválky se zdviženými okraji, malé lodičky. V této oblasti jsou mischiglio doloženy už v renesanci. Šlo o pokrm rolníků, kteří použivali domácí levnější mouky a semoliny se přidávalo jen tolik, aby bylo těsto kompaktní. Podávaly se s lehkými omáčkami, olej, česnek, rajčata s místní ovčí cacioricottou a papričkami.
vloženo 02.04.2010    zobrazeno 2758x    verze pro tisk

orecchiette

recchietedde

strascinati