cpt. Cook
 

Těstoviny

·  dlouhé (pasta lunga)

·  krátké (pasta corta)

·  plněné (pasta ripiena)

·  zavářkové (pastina)

·  mačkané (strascinati)

Suroviny

Sýry

© 2010 - 2022
případné kopisty upozorňuji předem,
že kopírovat texty tohoto slovníčku
bez autorova svolení nelze.


abi-con   con-far   fio-gar   gem-mos   pan-sed   sed-tre   tri-zit   

gemelli

lumaconi

lumache

lumachine

maccheroni

malloreddus

maltagliati

maltagliati

manicotti

recept ze stránek www.tacos.cz
manicotti: 4. obrázek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Manicotti [many´koty] jsou největší z trubkovitých těstovin, mají v průměru asi 2.5 cm a na délku kolem 10 cm. Připravují se plněné různými nádivkami ze sýrů, masa, zeleniny, mořských plodů a pak se zapékají s rajčatovou omáčkou a sýrem. Jako většina italských těstovin se vyrábějí jen z mouky, vody a soli a případně někdy vajec. Název by šel přeložit asi jako rukávník. V použití jsou jim podobné cannelloni, základní rozdíl je v tom, že manicotti jsou připravené trubice, cannelloni jsou plátky, které se rolují.
vloženo 16.11.2009    zobrazeno 4826x    verze pro tisk

mostaccioli