cpt. Cook
 

Těstoviny

Suroviny

Sýry

·  Belgické

·  Francouzské

·  Holandské

·  Italské

·  Korsické

·  Švýcarské

·  ostatní

© 2010 - 2013
případné kopisty upozorňuji předem,
že kopírovat texty tohoto slovníčku
bez autorova svolení nelze.


aoc-fri   mim-roq   tom-tom   

AOC

Bergues

Bleu de Bresse

recept ze stránek www.tacos.cz
Bleu de Bresse: 2. obrázek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Bleu de Bresse nebo také Bresse Bleu je modrý dvouplísňový sýr, vyráběný v oblasti Bresse jako reakce na rostoucí popularitu podobných italských sýrů typu gorgonzoly. Vyrábí se z plnotučného mléka, má pevný, ale jedlý povrch, charakteristicky bílou barvu a vůni hub. Smetanový vnitřek, strukturou podobný jako Brie, obsahuje skvrny modré plísně. Bresse Bleu se vyznačuje plnou chutí camembertu, umocněnou o chuť sýra s vnitřní modrou plísní. Malá válcová kola mívají hmotnost od 125 do 500 gramů a jsou vhodná pro maloobchod. Tvaroh naočkovaný plísní Penicillium roqueforti se umisťuje do perforované formy, a poté, co získá tvar a vyjme se z formy, se osolí a zbaví vody a povrch popráší plísní Penicillium camemberti, která vytvoří typický bílý povlak.
vloženo 21.10.2009    zobrazeno 3179x    verze pro tisk

Comté

Frinault