cpt. Cook
 

Těstoviny

Suroviny

Sýry

·  Belgické

·  Francouzské

·  Holandské

·  Italské

·  Korsické

·  Švýcarské

·  ostatní

© 2010 - 2013
případné kopisty upozorňuji předem,
že kopírovat texty tohoto slovníčku
bez autorova svolení nelze.


aoc-fri   mim-roq   tom-tom   

AOC

Bergues

recept ze stránek www.tacos.cz
Bergues: 2. obrázek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Fromage de Bergues, tedy sýr z města Bergues kousek od belgických hranic, je nepasterizovaný, nízkotučný (pouze 15 - 20%) sýr z kravského mléka. V průběhu třítýdenního až dvouměsíčního zrání je jeho povrch omýván solným nálevem nebo pivem, což mu dodává bohatou vůni. Vyrábí se na několika farmách, často tradičním ručním způsobem, po celý rok jako kulatý bochník o průměru 12 cm, výšce 4 cm a váze okolo 340 g. Zkuste k němu třeba beaujolais.
vloženo 30.09.2009    zobrazeno 2300x    verze pro tisk

Bleu de Bresse

Comté

Frinault