cpt. Cook
 

Těstoviny

Suroviny

Sýry

© 2010 - 2022
případné kopisty upozorňuji předem,
že kopírovat texty tohoto slovníčku
bez autorova svolení nelze.


bar-eas   fen-kol   kol-lil   lot-piz   piz-qui   raj-šal   špa-zel   

Bariská focaccia
(Foccacia alla barese)

Bezlepková bramborová focaccia

recept ze stránek www.tacos.cz
6 :  20 dkg malých nových brambor, 18 dkg pohankové mouky, 15 dkg kukuřičné mouky, 15 dkg rýžové mouky, 3 lžíce olivového oleje, 1/2 špetka soli, 1.15 cl teplé vody, 1/2 lžička bezlepkového droždí instantního, rozmarýn, olivový olej na pokapání
zkopírováno z http://www.tacos.cz Brambory omyjte a vařte je 15 minut ve vroucí osolené vodě. Osušte je, nechte vychladnout a pak je rozkrojte na čtvrtiny.

www.tacos.cz Mouku, kukuřičnou mouku a droždí nasypte do mísy kuchyňského robotu s hákem. Přidejte olivový olej, sůl a teplou vodu. Hněťte pomalou rychlostí, dokud se těsto neodlepí od stěn. Mísu přikryjte vlhkou a vyždímanou utěrkou. Těsto nechte 1 hodinu kynout v teplé místnosti.

www.tacos.cz Potom těsto trochu propracujte rukama, abyste z něj vytlačili vzduch. Rozválejte je na plechu vyloženém pečicím papírem na silný obdélník. Brambory rozdělte na těsto a posypte rozmarýnem. Nechte dalších 20 minut kynout.

www.tacos.cz Předehřejte troubu na 200 °C. Focacciu vložte na 25 až 30 minut do trouby. Nechte 2 hodiny vychladnout a podávejte s kapkou olivového oleje.

vloženo 26.09.2022    zobrazeno 748x    verze pro tisk

Börek z fety, bylinek a jarní cibuky

Bramborový tatin s rozmarýnem

Calzone se špenátem

Cibulový koláč
(Tarte à l'oignon)

Cibulový koláč

Cibulový koláč s dvojím sýrem

Cibulový obrácený koláč
(Tarte Tatin aux chèvre et aux oignons)

Cibulový slaný koláč

Cibulový tatin s kávou
(Tatin d'oignons doux au café)

Crostata s uzeným masem

Čerstvé těsto na pizzu

Dort plněný čekankou a salsiccou
(Torta farcita di cicoria e salsiccia)

Dýňový závin

Easy cheesey muffins