cpt. Cook
 

Teplá zásmažka do polévek

Těstoviny do polévky

Zeleninový pudink

Zeleninový svítek

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Žemlové noky

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  6 plátků bílého toastového chleba, 1/2 hrst zelené petrželky kudrnky, sůl, muškátový květ, 1/2 dl smetany, 3  žloutky, 1/2 lžíce oleje, hladká mouka na zahuštění
zkopírováno z http://www.tacos.cz Bílý toustový chléb bez kůrky nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy, přidáme nasekanou petrželku, sůl, pepř, muškátový květ, případně trošku mletého pepře, zakápneme smetanou a necháme prosáknout. Poté vmícháme žloutky, trochu oleje, promícháme a podle potřeby zahustíme moukou - těsto by mělo být lehce tužší (jako na knedlíky), aby se z něj daly odkrajovat noky.

www.tacos.cz Dlaň si potřeme olejem, z těsta vytvarujeme kulatý knedlík, který držíme v ruce a odkrajujeme z něj polévkovou lžící větší noky, které ihned zaváříme v osolené vodě (nebo je vložíme na sítko a uvaříme v rybím vývaru). Vaříme 5 minut, pak ihned zchladíme - vložíme do vody s ledem, nočky se tak pěkně zatáhnou, vyjmeme je a necháme na sítku okapat.

vloženo 10.12.2012    zobrazeno 2199x    verze pro tisk