cpt. Cook
 

Zelí jarní s bešamelovou omáčkou

Zelí jarní s omáčkou z vína a smetany

Zelí letní s jablky

Zelí plněné

Zelí po čínsku

Zelí řídké s masem (čvachtavé)

Zelí s fazolemi

Zelí s houbami a s brambory

Zelí s jablky

Zelí smažené

Zelí zapečené

Zelí zapečené s klobásou

Zelí zapékané s vepřovým masem

Zelné karbanátky s masem

Zelné listy plněné sýrem a salámem

Zelné těstoviny s ančovičkami a křupavou drobenkou

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zelné závitky plněné šunkovou rýží

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  8 velkých zelných listů, 15 dkg anglické slaniny, 1/2 středně velká cibule, sůl, mletý pepř, 215 dkg šunky nebo vařeného libového masa, 1/2  žloutek, 1/2 lžíce másla
zkopírováno z http://www.tacos.cz Zelné listy krátce povaříme v osolené vodě a dáme okapat. Slaninu drobně nakrájíme, do sklovita vyškvaříme, přidáme drobně nakrájenou cibuli a osmahneme ji mírně do zlatova. Pak přidáme zpola uvařenou rýži a společně podusíme, až je měkká. Naposled přimícháme drobně pokrájenou šunku nebo maso a po odstavení z plotny přimícháme vejce nebo jen žloutek. Ze zelných listů skrojíme na plocho žebra, naplníme je směsí a od silnějšího konce počínaje je sbalíme. Vložíme do kastrolu na rozpuštěné máslo a dusíme 10 minut. Hotové posypeme na sucho opraženou strouhankou pokapanou máslem.

www.tacos.cz Příloha: rajčatový salát

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 1953x    verze pro tisk

Zelný nákyp I

Zelný nákyp II