4 porce: 36 dkg těstovin sedani, 40 dkg listového špenátu, 1
/2 dl mléka, 1
/2 dl smetany, 30 dkg
robioly, 3 dkg másla, 1
/2 stroužek česneku, muškátový oříšek,
15 dkg strouhanky, 3 dkg strouhaného pecorina, 1
/2 citrón na kůru, tymián, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Krátce povaříme špenát v osolené vodě, necháme okapat, po vychladnutí z něj vymačkáme vodu a posekáme nahrubo. Špenát promícháme s měkkým sýrem
robiola, mlékem, smetanou, dosolíme, opepříme a zastrouhneme muškátovým oříškem. Strouhanku promícháme se strouhaným pecorinem, nastrouhanou citrónovou kůrou a tymiánem. Těstoviny
sedani uvaříme al dente a zcedíme. Promícháme se špenátem a dáme do máslem vymazané zapékací mísy. Povrch zasypeme ochucenou strouhankou a dáme na čtvrt hodiny zapéci do trouby při teplotě 200 °C.