zkopírováno z http://www.tacos.cz Připravit rychle a chutně dobré jídlo není problém, pokud zvolíte správné přísady a vtipně je zkombinujete. To platí pro tento recept, který lze uzpůsobit pro jednu či více osob doslova podle potřeby. Kostičky oloupané cibule poduste na tuku do sklovita. Přidejte rýži a míchejte, až je sklovitá. Rýži zalijte vroucím masovým vývarem nebo vývarem připraveným z masoxu, snižte teplotu a pod pokličkou vařte. Uzené maso nakrájejte na malé kostičky, po 10 minutách jimi rýži posypte. Dovařte a zamíchejte, ochuťte a připravte k podávání. Šlehačku rozkvedlejte s kyselou smetanou a ušlehejte hustý krém. Přimíchejte pažitku a před podáváním jídlo přelijte.
www.tacos.cz Náš tip: Jídlo připravte z přírodní rýže natural. Její zrnka mají hnědočervenou blanku a klíček. Obojí je plné cenných látek. Pozor: Přírodní rýže se vaří nejméně 45 až 50 minut.
www.tacos.cz Příloha: Tmavý celozrnný chléb, minerálka