cpt. Cook
 

Třešně pěti koření

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Třešňová marmeláda s čokoládou

recept ze stránek www.tacos.cz
1 dávka:  1/2 kg vypeckovaných třešní, 40 dkg krystalového cukru, 10 dkg čokolády na vaření, 1/2 balíček Gelfix 3:1, 1/2 lžička kyseliny citronové
zkopírováno z http://www.tacos.cz Třešně opláchneme, necháme dobře okapat, vypeckujeme a nasekáme na kousky. Gelfix smícháme se 2 lžícemi cukru. Třešně dáme do hrnce, promícháme s Gelfixem a uvedeme do varu. Minutu provaříme, přidáme zbývající cukr, nalámanou čokoládu a kyselinu citronovou. Uvedeme znovu do varu a za občasného promíchání 10 minut provaříme. Horkou marmeládou plníme suché nahřáté sklenice, zavíčkujeme, na pár minut otočíme dnem vzhůru a potom necháme vychladnout.
vloženo 29.06.2013    zobrazeno 2841x    verze pro tisk

Třešňová mostarda

Třešňová zavařenina s balsamikem

Třešňový relish s mandlemi

Višňový kompot s citrónem a vanilkou

Zakouřené třešně

Zavařená jablka na štrůdl

Želé z reveně s třešněmi