cpt. Cook
 

Smažený Hermelín v pivním těstíčku

Smažený sýr

Smažený sýr na jehle

Smažený sýr po italsku

Smažený sýr po italsku

Smažený sýr v těstíčku

Smetanové noky se sýrem

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Suflé se zeleným chřestem a parmazánem

Souffles aux asperges vertes et au parmesan

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  150 dkg zeleného chřestu, 1/2 l mléka, 115 dkg parmazánu, 7.15 dkg másla, 7.15 dkg hladké mouky, 4  bílky, 2  žloutky, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 200 °C. Zelený chřest v případě potřeby oloupejte. Povařte ve vroucí osolené vodě asi 15 minut. Zchlaďte v ledové vodě a osušte.

www.tacos.cz Připravte bílou jíšku: v hrnci rozpusťte na mírném ohni máslo. Přidejte mouku najednou, promíchejte metličkou a vařte (za stálého míchání) asi 6 minut (bez hnědnutí). Odstavte a nechte vychladnout.

www.tacos.cz V jiném hrnci zahřejte mléko. Přidejte chřest. Rozmixujte. V případě potřeby přeceďte. Tuto horkou směs přidejte do studené jíšky (aby se zabránilo vzniku hrudek). Za stálého míchání metličkou vařte 10 minut. Přidejte nastrouhaný parmazán a upravte koření (pozor, abyste příliš nesolili, parmazán se o to postará). Nechte vychladnout. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a žloutky přidejte do chřestové směsi. Do studené směsi vmíchejte bílkový sníh. Jednotlivé misky (ramekiny) vymažte máslem. Posypte je moukou. Nalijte směs na suflé do tří čtvrtin výšky. Pečte ve vodní lázni 15 minut. Podávejte ihned po vytažení z trouby, suflé nepočká!

vloženo 30.10.2022    zobrazeno 421x    verze pro tisk

Sýr smažený v listech kapusty

Sýr zapečený v miskách

Sýrová sedlina s jogurtem

Sýrová žemlovka

Sýrové karbanátky z rokfóru

Sýrové koule s petrželkou

Sýrové kuličky

Sýrové kuličky
(Pallotte cace e ova)

Sýrové smaženky

Sýrové smaženky

Sýrové suflé

Sýrový krupicový nákyp