cpt. Cook
 

Salát z květáku a vajec

Salát z květáku s ořechy

Salát z kys. zelí s celerem a majonézou

Salát z kys. zelí s mrkví a okurkami

Salát z kysaného zelí

Salát z kysaného zelí

Salát z kysaného zelí

Salát z kysaného zelí s jablky

Salát z kyselého zelí

Salát z kyselého zelí s jablky

Salát z kyselého zelí s křenem

Salát z malých pálivých paprik

Salát z mladého květáku

Salát z mletých paprik

Salát z naťové cibule

Salát z naťové cibule a celeru

Salát z opečených tykví

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Salát z pampeliškových puků

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  115  listů pampelišek, 1/2 lžíce vinného octa, 3 lžíce oleje, mletý pepř, sůl,  špetka moučkového cukru, 1/2 lžička hořčice, 3  vejce
zkopírováno z http://www.tacos.cz Pampeliškové puky pečlivě očistíme, několikrát propláchneme vodou, pak ve speciálním košíčku nebo čisté utěrce je natřásáním zbavíme vody, smícháme s vinaigrette (vyšlehanou ze všech přísad), hořčicí a natvrdo uvařenými vejci, nakrájenými na kolečka.

www.tacos.cz Na pampeliškové puky chodíme v předjaří se starým špičatým nožem. Z půdy vyřezáváme pampelišky s kusem kořene, aby se lístky nerozpadly. Kořen před přípravou salátu odkrojíme. Nejlepší jsou bílé, křehké pampelišky, které se musí prodírat ke světlu zrytou půdou.

www.tacos.cz Jen několik prvních jarních dnů je možné sbírat pampelišky na salát. Často, tak jako jaro, nám proklouzne mezi prsty i doba sběru prvních pampelišek a zůstanou jen zelené a hořké listy. Nevadí, krása pampeliškové louky neúspěch vynahradí.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2343x    verze pro tisk

Salát z pečených paprik

Salát z pečených paprikových lusků