zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěnou reveň oloupáme a nakrájíme na kousky. Do kastrolu dáme 1/8 l vody, rozpustíme v ní 200 g cukru, přidáme nakrájenou reveň a vaříme doměkka. Potom ji scedíme, šťávu zachytíme do hrnečku a necháme vychladit. Žloutky, zbylý cukr, vanilkový cukr ušleháme do pěny a postupně do ní zamícháme mouku a kysanou smetanu. Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do žloutkového těsta. Polovinu těsta rozestřeme do tukem vymazané ohnivzdorné formy, poklademe vychladlou revení a přikryjeme druhou polovinou těsta. Moučník vložíme do středně horké trouby a upečeme dorůžova.
www.tacos.cz Mezitím připravíme vinnou omáčku. Šťávu z reveně dolijeme vínem na 1/4 l a přidáme vanilkový cukr. Škrobovou moučku rozmícháme v troše studené vody, za stálého míchání vlijeme do šťávy s vínem, dáme na oheň, za stálého míchání zahříváme, necháme přejít var a odstavíme. Dochutíme cukrem.