cpt. Cook
 

Hrachová s těstovinami

Hrachová se zeleninou

Hrachová slovenská

Hrachová z předvařeného hrachu s mlékem

Hrachový krém

Hrachový krém po alsasku
(Velouté de pois cassés)

Hrstková luštěninová

Kirmizi mercimek corbasi
(Polévka z červené čočky)

Klášterní polévka ze zralých fazolí

Laganelle e ceci
(Cizrnová polévka s těstovinami)

Linsesupp
(Čočková polévka po alsasku)

Luštěninová polévka na kyselo

Marocká kuřecí polévka

Nudle s boby

Páskové nudle s fazolemi

Polévka luštěninová základní

Polévka z černých fazolí se sladkým bramborem

Polévka z čočky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Polévka z fazolí, hrachu nebo čočky

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  1/2 kg fazolí (hrachu nebo čočky), 1.15 l vody, kořenová zelenina, jíška, 2 lžíce smetany
zkopírováno z http://www.tacos.cz Fazole, hrách nebo čočku, které jsme přes noc namočili, vaříme ve vodě tak dlouho, až změknou. Vody přiléváme takové množství, jak hustou polévku chceme mít. Můžeme přidat také kořenovou zeleninu. Pak polévku zahustíme jíškou. Po případě můžeme fazole, hrách nebo čočku nejdříve prolisovat sítem, abychom získali krémovou polévku. Teprve potom polévku zahustíme. Zavaříme do ní drobenku a před podáváním přimícháme dobrou smetanu. Polévku můžeme zahustit také smetanou, v níž jsme rozkvedlali trochu mouky.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2669x    verze pro tisk

Polévka z loupaného hrachu
(Soupe aux pois cassés)