Nộm đu đủ recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz Zelenou papáju (použijeme zelenou, vhodnou na saláty, ne zralou a sladkou) oškrábeme, podélně rozřízneme a zbavíme dužiny. Poté nakrájíme na tenké plátky a ty dále na tenké nudličky. Nudličky papáji namočíme do ledové vody, aby zůstaly křupavé a neztmavly. Červenou papriku taktéž nakrájíme na tenké dlouhé nudličky. Chilli papričky a česnek rozmačkáme společně v hmoždíři, přidáme půlku arašíd, krevety a celou směs znovu rozmačkáme najemno. Poté přidáme rybí omáčku, limetkovou šťávu a cukr v poměru 6:4:2. Výsledná chuť by měla být slano-sladko-kyselo-pálivá. Thajskou bazalku důkladně omyjeme a nakrájíme nahrubo. Zbytek arašíd rozmačkáme v hmoždíři taktéž nahrubo. Okapanou papáju, červenou papriku spolu s čili-krevetovou směsí důkladně promícháme. Poté přidáme thajskou bazalku, nakonec posypeme arašídy a můžeme servírovat.
autorky: Mai Huong & Thuy Duong