Letní salát z banánových tykví
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 2 banánové tykve (po 100 g), 1/2 hlávka kadeřavého hlávkového salátu, 215 dkg tuňáka ve vlastní šťávě, 6 tvrdých rajčat, 1/2 hrneček vařených fazolových lusků, 3 natvrdo vařená vejce, 8 dkg černých oliv, 3 snítky čerstvé bazalky, 2 stroužky česneku, 2 snítky cibulové natě, 2 lžíce citrónové šťávy, 6 lžic olivového oleje, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Tykve omyjeme, ale neloupeme. Nakrájíme je na 0.5 cm silná kolečka, pouze špičky vyhodíme. Salát rozdělíme na listy, omyjeme a necháme okapat. Tuňáka slijeme a rozdrobíme na malé kousky. Rajčata pokrájíme na osminky. Fazole nakrájíme na malé kousky. Vejce nakrájíme na osminky podélně. Bazalku, česnek a cibulovou nať rozsekáme nadrobno. Všechny součásti salátu dáme do mísy a ochutíme citrónovou šťávou, olivovým olejem, opepříme, osolíme a dobře vychlazené podáváme.