Ovoce v pivním těstíčku
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 7
15 dkg jablek nebo jiného druhu ovoce (případně kompot), vanilkový cukr, moučkový cukr, mletá skořice, tuk na smažení,
Těstíčko: 115 dkg hladké mouky, 1.15 dl světlého piva, 3 vejce, 2 lžíce oleje, sůl, 1/2 lžička moučkového cukru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Žloutky lehce rozšleháme s pivem, olejem a solí, vmícháme prosátou mouku a vypracujeme středně husté těstíčko. Z bílků ušleháme sníh, zašleháme cukr, vmícháme jej do těstíčka a necháme asi půl hodiny odležet. Potom nakrájené ovoce namáčíme v těstíčku a na rozehřátém oleji je smažíme po obou stranách dorůžova. Z usmažených kousků odsajeme přebytečný tuk, posypeme je moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem a skořicí a podáváme.