cpt. Cook
 

Kalifornská hruška

Kaštany v sirupu

Kiwi s rybízovým krémem

Čína   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Meloun plněný ovocem - Šijin Guo Pin

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  meloun (1,15 kg), 10 dkg pomerančů (nebo mandarinkový kompot), 10 dkg kompotu z liči, 10 dkg kompotu z rambutanu, 10 dkg ananasového kompotu, 10 dkg švestkového kompotu nebo broskvového případně rynglový či hroznový, 15 dl brandy (rum), moučkový cukr, karamel, šlehačka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ze zralého melounu vyřízneme košíček a z něho vybereme lžící dužninu. Okraje košíčku ozdobíme vykrajováním podle vlastní představy. Melounovou dužninu nakrájíme ozdobným nožem na kostky, nebo lžičkou vytvoříme kuličky. Potom smícháme s okapaným kompotovaným nebo čerstvým ovocem. Nemáme-li čínské druhy ovoce, použijeme tuzemské druhy kompotu (višně, třešně, meruňky, broskve, hrozny, maliny, jahody, švestky, ostružiny, angrešt, hrušky). Naplněný melounový košíček pokapeme brandy nebo rumem, podle chuti přidáme práškový cukr. Dáme dobře vychladit a ledový podáváme. Každý si na misku položí vychlazené ovoce s melounovou dužninou a vzniklou šťávou, případně přelije lžičkou karamelu. Vhodný je i kopeček šlehačky, ten však se v Číně nepodává.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2507x    verze pro tisk

Meruňkový salát s klíčky

Meruňky s tvarohem

Míchaný ovocný salát

Mističky s broskvemi

Mrkvový krém

Nepečené tvarohové bábovičky s ovocem

Nyponsoppa
(Šípková polévka)

Opilé švestky v pomerančovém karamelu

Ovesná kaše studená

Ovoce v pivním těstíčku

Ovoce v pivním těstíčku

Ovocné špízy

Ovocný pohár s griotkou a šumivým vínem

Ovocný salát z bobulovin

Pa Pao Fan - Rýžový desert s ovocem

Pečená jablka s mandlemi a zmrzlinou