zkopírováno z http://www.tacos.cz Mořské plody orestujeme na oleji spolu s paprikou, žampióny a na kolečka nakrájenou cibulkou, podlijeme sójovou, worchesterovou omáčkou, přidáme sherry, špetku soli, cukru a pokapeme pár kapkami tabasca. Přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka. Mezitím si nakrájíme mladý pórek a přepůlíme krabí tyčinky. Pórek a tyčinky přidáme do podušené směsi.
www.tacos.cz Směs promícháme, zaprášíme škrobovou moučkou a lehce povaříme (pórek musí zůstat křehký). Celou směs přendáme do zapékací misky a posypeme strouhaným sýrem (labužníci mohou přidat i trochu strouhané nivy). Minutku až dvě zapečeme ve vyhřáté troubě a poté podáváme s přílohou, doporučujeme rýži, dobrý je i černý chléb.