cpt. Cook
 

Japonská omáčka

Jogurtová křenová omáčka

Jogurtová omáčka cikánská (ostrá)

Jogurtová rajčatová omáčka

Karí omáčka

Kečup z pálivé papriky

Kreolská omáčka

Křenová majonéza

Křenová majonéza

Křenová studená omáčka

Křenová šlehačka

Ljutenica

Majonéza

Majonéza na zdobení

Maltézská omáčka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Mangové čatní

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  2  manga, 1/2  cibule, 2 stroužky česneku, 1/2  chilli paprička, 1/8 l vinného octa, 10 dkg moučkového cukru, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/2 lžičky mletého koriandru, 1/2 lžičky kurkumy, 1/2 lžičky mletého hořčičného semínka, sůl, 7.15 dkg rozinek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Dužinu oloupaného vyzrálého manga uvolníme v tenkých plátcích od semene, cibuli a česnek oloupeme a nahrubo nasekáme, z omyté a rozpůlené čerstvé papričky chilli pečlivě odstraníme všechna jadérka. Do nádoby mixéru vlijeme ocet, přidáme cukr a připravenou směs ovoce a zeleniny. Rozmixované pyré přelijeme do hrnce, okořeníme a dáme povařit. Solí a rozinkami kašovitou hmotu dochutíme až nyní, kdy vše za stálého míchání pomalu vaříme ještě asi 5 minut. Toto čatní připravujeme den předem, aby se přes noc dobře uleželo.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 4010x    verze pro tisk

Mátová omáčka

Mexická salsa z rajčat

Mléčná majonéza

Mléčná sýrová majonéza