Koktail s koprem a tykví
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 40 dkg tykve (cukety, kabačky, patizony), 1/2 hrneček smetanového bílého jogurtu, 1/2 snítka čerstvého kopru, sůl, 1/2 citrón, 1/2 lžička octa
zkopírováno z http://www.tacos.cz Tykev oloupeme a nakrájíme ji na malé špalíčky 1 x 2 cm. Špalíčky krátce povaříme ve vodě ochucené solí a octem. Tykev vyjmeme, necháme okapat a pokapeme ji šťávou z citrónu. Osolíme a necháme v ledničce dvě hodiny odpočinout. Zálivku si připravíme smísením bílého jogurtu a nadrobno rozsekaného kopru. Podle chuti můžeme opepřit a osolit. Tykev dáme do porcelánových misek nebo skleněných vysokých sklenic a zaléváme jogurtovou směsí. Zdobíme plátkem citrónu a snítkou kopru.