Koktail s koprem a tykví - recept cpt. Cooka
4 porce: 40 dkg tykve (cukety, kabačky, patizony), 1 hrneček smetanového bílého jogurtu, 1 snítka čerstvého kopru, sůl, 1 citrón, 1 lžička octa
Tykev oloupeme a nakrájíme ji na malé špalíčky 1 x 2 cm. Špalíčky krátce povaříme ve vodě ochucené solí a octem. Tykev vyjmeme, necháme okapat a pokapeme ji šťávou z citrónu. Osolíme a necháme v ledničce dvě hodiny odpočinout. Zálivku si připravíme smísením bílého jogurtu a nadrobno rozsekaného kopru. Podle chuti můžeme opepřit a osolit. Tykev dáme do porcelánových misek nebo skleněných vysokých sklenic a zaléváme jogurtovou směsí. Zdobíme plátkem citrónu a snítkou kopru.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka