Jahodové tiramisu
recept ze stránek www.tacos.cz 6 porcí: 215 dkg jahod, 7.15 dkg piškotů, 8 cl kávového likéru, 1/2 l zrnkové kávy (espresso), 4 dl šlehačky, 3 ztužovače šlehačky, 7.15 dkg cukru krupice, 20 dkg žervé
zkopírováno z http://www.tacos.cz Jahody omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Cukrářské piškoty vložíme do plastového sáčku, sáček uzavřeme a piškoty rozdrtíme válečkem. Piškotovou drť vsypeme do misky a přelijeme likérem smíchaným s kávou. Smetanu nejprve šleháme asi 1 minutu a až potom do ní přidáme ztužovač a cukr. Do šlehačky ušlehané dotuha opatrně vmícháme žervé a jahody smícháme s piškotovou hmotou. Dno připravené formy pokryjeme vrstvou jahod s piškoty a jednou vrstvou šlehačky, pak obě vrstvy ještě jednou zopakujeme. Svrchní šlehačkovou vrstvu poklademe jahodovými plátky a přizdobíme například lístky bazalky nebo máty.