Jahodová polévka
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 2 šálky jahod, 1/2 l vody, 1/2 lžička škrobové moučky, kostkový cukr, 4 lžíce šlehačky
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vodu osladíme trochou cukru písku a přivedeme do varu. Škrobovou moučku rozmícháme v troše vody a přilijeme do vařící vody. Necháme jen krátce povařit. Přidáme rozmělněné jahody a necháme jen krátce přejít varem. Pak polévku odstavíme a podle chuti přisladíme. Polévka nemá být příliš sladká, aby měla osvěžující chuť. Můžeme podle obliby přidat trochu citrónové šťávy. Na talíři dáme do každé porce noček z ušlehané smetany nebo ze slazeného bílkového sněhu. Podáváme teplou i studenou.